Razvan Jigorea: "Persistent Places"
voi
     
               
" Eu

RĂMÂNE

 

 

 

... în tine ca lumina unui fulger după ce vremurile se vor fi stins de mult. Mă vei memora pe retina cu inima, fără măcar să-ți fi dat seama. Ai să mă privești în beznă și pleoapele sub care mă voi fi ascuns vor tremura atunci, vibrînd sub arcuirea sprîncenelor. Și-atunci ai să plîngi/rîzi, fără nici o expresie pe chipul alb-negru. Cu lacrimi lumești, cînd va fi deja tîrziu pentru toate chestiile astea."  
  ...Așa îmi spuse locul și eu am adăugat atunci...    
 

 

 

...un strat de memorie între mine si el, ca să-i fur detaliul, verticalitatea frunzei, șirul întrerupt și ridul ștrengar din colțul gurii, pe dreapta. Mi-am îmbibat măduva în el, să-i păstrez pala de vînt alergînd prin corpul meu. Și-acum îi mai persistă mirosul și-adulmec în lături, poate-l întorc..." (Alexandra Diaconu)

 
 

fotografii de Răzvan Jigorea

       

Răzvan Jigorea s-a născut in 1974 în Arad, iar în prezent locuieste și lucrează în Timișoara. Fotografia, pentru el, e un mod de a privi lumea, de a prelungi la infinit clipe singulare. A avut două expoziții personale, în Arad și Timișoara, precum și colaborări cu revista Dilema.

(Cosmin Bumbuț)

 
 

respiro©2000 All rights reserved.